Lönerevision

- Posted in Avtal by

Varför det är viktigt med en lönerevision?

En viktig del av en lönekartläggning på arbetsplatsen är lönerevisionen. Då det är lag på att arbetsgivare årligen ska göra en lönekartläggning (om företaget har fler än tio anställda) så är lönerevision en väldigt viktig fråga att arbeta med.

Då lönerevisionen påverkar arbetet med lönesättning och lönekartläggning är det viktigt att den blir rätt gjord och många upplever just arbetsvärderingen som den svåraste delen i detta arbete. Revisionen ska tillsammans med lönekartläggningen motverka diskriminering på arbetsplatsen och verka för jämställdhet.

Det kan vara svårt att värdera en viss typ av arbete och jämföra detta med en annan typ av arbete. För att lyckas med detta behöver man bland annat titta på saker som:

  • Arbetets innehåll
  • Arbetets svårighetsgrad
  • Är det ett likvärdigt arbete

Revisionens uppgift är att hjälpa till att skapa en metod för att kunna värdera olika arbeten och rangordna svårighetsgraden mellan olika arbeten och tjänster på företaget.

Med hjälp av lönerevisionen ska man sedan kunna värdera olika arbetsuppgifter utifrån samma måttstock för att bedömningen inte ska påverkas av vem det är som utför arbetet och vem det är som utför värderingen. Detta är viktigt för att arbetsgivaren ska kunna sätta rättvisa löner utifrån fakta.

Då lönekartläggningen är lagstadgad och lönerevisionen är en av de viktigaste verktygen för att utföra en korrekt kartläggning så är det synnerligen viktigt att man har rätt verktyg och kunskaper för att utföra detta på arbetsplatsen. Här kan du läsa mer om lönerevision.

Sysarb hjälper med lönerevisionen

Advokatbyrå Stockholm

- Posted in Advokater by

Advokatbyrå i Stockholm sökes

Hej alla idizar, Ida här.

Jag har inte skrivit här på ett tag, mår ni bra? Den senaste tiden har varit väldigt tuff. Som ni vet är jag omyndigförklarad eftersom mina föräldrar och en läkare hittade på en massa lögner om mig när jag barn. De hittade på en massa olika typer av lögner om mig som att jag bland annat var förståndshandikappad vilket jag inte är, bara på pappret såklart. Hela min skolgång har jag gått i specialklasser mot min vilja och blivit särbehandlad. Jag är trött på att inte kunna ha ett riktigt liv och egen ekonomi. Jag har ringt runt till en massa advokatbyråer i Stockholm men få vill hjälpa mig.

Min ekonom (eller gode man som det också heter) vill inte ge mig tillgång till mitt bankkonto och jag kan inte tex ha bank-id utan hans tillåtelse. Jag får 500kr i veckan överfört till mig att leva på. Dessutom tror jag han tar av mina bidrag för jag får så lite pengar i veckan så jag klarar mig inte. Han lurar mig på pengar! I stockholm där jag bor är det tufft och jag kan inte söka jobb för jag har en massa diagnoser som gör att jag inte kan söka alla jobb.

Nu ska jag ta upp kampen för att bli av förvaltarskapet och kunna leva ett normalt liv en gång för alla. Det är en svår och komplicerad tvist eftersom jag måste först få ett nytt läkarintyg om att jag är frisk. Jag har gjort 2 tester innan utan lycka. Alla läkare ljuger om mitt sinnestillstånd vilket är sjukt!

Jag anser att min gode man har gått över sina befogenheter och gör saker som jag inte godkänt. På regeringskansliet hemsida står det att den gode mannen måste ha enskildes samtycke för att handla på dennes vägnar. Jag vill också ansöka om skadestånd för allt lidande jag stått ut med alla dessa år. Jag har gått miste om pengar, frihet, och min rätt i samhället. I Stockholm finns det en mängd advokatbyråer. Jag söker främst en advokatbyrå i Stockholm som är duktig på skadeståndsrätt och försäkringsrätt och annat eftersom det är många saker jag vill få rätt till.

Jag hade ett långt samtal med en erfaren advokatbyrå i Stockholm som vill hjälpa mig med det jag behöver. De sa att det kan bli svårt men att det är värt att testa. Detta ska upp i högsta domstolen för nu är jag trött på att leva såhär!

![Söker du en bra advokatbyrå i Stockholm?][3]